TÖRTÉNETE

Egyszer egy fiatalember elhatározta, hogy megbizonyosodik arról, Japán nem csak a szamurájok,a gésák, és a saké földje.. Elment hát a “Felkelő Nap Országába”,hogy a saját szemével is láthassa. Tokiót kedves, de nagyon különös városnak találta: ókori templomok által szegélyezett felhőkarcolókat látott és hatalmas útkereszteződéseket békés, zöld parkokban. Egy reggel a zajos autópálya környékén egy szűk kis utcába tévedt,ahol egy templom árnyékában megbúvó étteremre figyelt fel.

Mikor a templomi létra mellé ért, egy gyönyörű fiatal lány nyitott ajtót és udvariasan beinvitálta. Sushit rendelt. Amíg várakozott, a lenyugvó nap szépségét csodálta. A lány letette elé az ételt és halkan kiosont a helységből. Miközben evett,szép zenét hallott, de nem tudta megmondani, honnan jön a hang- mintha a falakból áradt volna.

Amikor elhagyta a csodás kis éttermet, az út visszavitte őt a pezsgő tokiói életbe. Útban hazafelé már tudta, hogy megérezte, milyen is Japán: olyan ország,ahol a tradíciók és az udvarias vendégszeretet misztikus harmóniában van a modern technológiával. És ezen autentikus japán elveket követve megalapította az első Planet Sushi Éttermet.